Rozenlaan, Gladiolensingel en Klaproosstraat, Geleen

Het riool in de Rozenlaan, Gladiolensingel en Klaproosstraat moet vernieuwd worden. We leggen een gescheiden riool aan, één voor vuil water en één voor regenwater. De straten worden opnieuw ingericht.

Het ontwerp is sámen gemaakt 

Samen met de bewoners en ondernemers hebben we de nieuwe inrichting besproken. Met als belangrijkste onderwerp een toekomstbestendige weg die ingericht is voor de toekomst met een goede veiligheid voor het verkeer. Én een omgeving die duurzaam is ingericht op hitte en extreme regenbuien. De werkzaamheden zijn op 27 november 2023 gestart.

Planning

De werkzaamheden zijn op 27 november 2023 gestart. Vanaf 17 juni werken we, als laatste fase, aan de kruising Lindenlaan – Gladiolensingel. Deze kruising wordt ook afgesloten voor het verkeer. Maar de kruising Gladiolensingel - Hyacinthenlaan is dan weer open. Dit is een kaartje met de vakken waarin gewerkt wordt vanaf 17 juni. We verwachten dat half juli alles klaar is. 

Kaart werkvlakken kruising Lindenlaan – Gladiolensingel

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Het ontwerp

Kunt u de tekeningen en overzichten op deze pagina niet lezen? Neem dan contact op met onze projectleider Francois Kusters via telefoonnummer 14 046.

Bekijk hier het filmpje van het ontwerp: 

Bekijk hier het ontwerp voor de uitvoering:

Bekijk hier de fases van de werkzaamheden: 

Info en vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze projectleider Francois Kusters via zijn e-mailadres francois.kusters@sittard-geleen.nl of met wijkcoördinator Frans Drissen via frans.drissen@sittard-geleen.nl. Beide heren zijn telefonisch te bereiken via ons telefoonnummer 14 046. U kunt over de werkzaamheden ook contact opnemen met de omgevingsmanager van aannemer BAM Infra b.v.: Ruud Looijen via ruud@consulinfra.nl of via zijn telefoonnummer 06-57039345 .

 

Dit project is een mooi voorbeeld van beginspraak, de wijze waarop uw gemeente met zijn inwoners in gesprek gaat. Voordat we starten met een ontwerp halen wij eerst informatie op bij omwonenden en belanghebbenden. Dit noemen we beginspraak. Vervolgens gaan we dan aan de slag met het ontwerp en het maken van plannen op basis van de input. De conceptplannen leggen wij voor aan de inwoners om te toetsen of hun wensen voldoende zijn vertaald naar een ontwerp. Ervaring leert inmiddels dat dit leidt tot breed gedragen plannen en meer tevredenheid bij onze inwoners.